Skip to content Skip to footer

Samhällsvetenskapliga Föreningens Inspark VT 2024

SESUS stöttade Samhällsvetenskapliga Föreningens Inspark så att de kunde fika åka skridskor och få en goodie bag. nedan kan ni läsa om vad dom rappotera in

Samhällsvetenskapliga Föreningens Inspark VT 2024 varade över en två veckors period. Målet med insparken var att hjälpa de nya studenterna vid Stockholms universitet att känna sig välkomna och visa upp det rika studentlivet som erbjuds där. Vi ville också motivera de nya studenterna att engagera sig aktivt i studentlivet. Eftersom vårterminen ofta innebär en start för utbytesstudenter var det särskilt viktigt att erbjuda dem en inkluderande och välkomnande upplevelse.

Genom våra olika evenemang gavs studenterna möjligheter att lära känna varandra och skapa minnesvärda stunder. Under de två veckorna organiserade föreningen olika aktiviteter såsom skridskoåkning, speedfriending och city tour. Vi strävar alltid efter att hålla så många evenemang som möjligt öppna för alla, vilket ger människor en inblick i vad vår förening har att erbjuda. Genom att visa engagemang hoppades vi öka chanserna att de nya studenterna skulle välja att bli medlemmar i vår förening och därmed bidra till ett mer levande studentliv vid Stockholms universitet.

Under vårens Insparksperiod ökade vårt medlemsantal med cirka 350-400 nya medlemmar, vilket har glatt föreningen enormt. Responsen från deltagarna på våra evenemang var positiv, och många har fortsatt att delta i våra arrangemang och engagera sig i föreningen.

Styrelsen är mycket nöjd med resultatet av insparken och ser fram emot att fortsätta arbeta för att skapa ett roligt och givande studentliv för alla studenter i Stockholm.