Föreningslista

Vänligen bläddra ner för att se nuvarande anslutna föreningar.

Vissa förändringar kan ha skett som inte uppdaterats i listan nedan, hör gärna av dig till kansliet om du inte ser din förening listad nedan.


Samhällsvetarkåren vid Lunds Universitet

SAM-lund-logo.fw

Som medlem i Samhällsvetarkåren är det enkelt att engagera sig, det krävs inga förkunskaper och det finns något för alla.

Har man intresse av studentfrågor kan du arbeta med utbildningsbevakning i föreningen. För dig som har intresse i att arrangera event, så som sittningar och populära event som bland annat Tandem kan du engagera dig i olika eventprojekt. Gillar du att nätverka och arbeta med arbetsmarknadsfrågor finns det lika så arbetsmarknadsprojekt som arbetar bland annat med arrangemang kring arbetsmarknadsdag och mentorskapsprogram.

Är du en kreativ person som sprudlar av nya idéer är du mer än välkommen att kontakta föreningen om du vill starta upp och testa din egen idé.

Läs mer om oss.


Humanistkåren och teologkåren vid Lunds Universitet

HUM-lund-logo.fwHumanistiska och teologiska kåren arbetar för dig som medlem ska få en så bra tid och utbildning vid universitetet som möjligt.

Vi arbetar bland annat med utbildningsbevakning, påverkansarbete direkt mot universitetet och med arrangemang som novischverksamhet, språkcafé och sittningar för våra medlemmar.

Läs mer om oss.


 LUNA

LUNA-lund-logo.fw

LUNA är föreningen för alla naturvetare. Hos oss kan du bli medlem om du läser astronomi, biologi, fysik, geologi, kemi, matematik, meteorologi, miljövetenskap, miljö- och hälsoskydd, molekylärbiologi, naturgeografi, sjukhusfysik eller teoretisk fysik.

LUNA har som främsta uppgift att bevaka studenternas intressen och se till att naturvetarutbildningarna i Lund blir bättre. Därför har vi studenter som sitter med och bestämmer överallt på Naturvetenskapliga fakulteten, från det högsta beslutande organet till institutionernas styrelser och nämnder.

Men det är inte det enda de gör – de jobbar såklart också för att medlemmarna ska ha det bra och roligt under sin tid i Lund. Som medlem i LUNA får du flera fördelar. Vi arrangerar många sociala events för våra medlemmar, till exempel sittningar, fester, spännande föreläsningar och seminarier.

Läs mer om oss.


Medicinska föreningen i Lund & Malmö

MED-lund.fwMedicinska Föreningens huvuduppgift att bedriva utbildningsbevakning. MF ser till att medlemmarna perspektiv och åsikter lyfts fram vid planering och bedriver utbildning. Vi representerar studenterna i alla frågor som berör vår egna utbildning; allt från övergripande frågor om hur kurser bör läggas upp till hur examinationen skall bedrivas, lokalfrågor och enskilda fall där studenter känner sig illa behandlade.

Föreningen har även ett idrottsutskott som har aktiviteter fem gånger i veckan samt bedriver en bokcirkel. Ett av de större arbetena föreningen bedriver är utgivningen av deras egna tidning som funnits sedan 1962.  Förutom detta så håller de i otaliga middagar, fritidsaktiviteter. Allt för att ge medlemmarna vänner skapande aktiviteter,  en bra fritid och utbildning.

Läs mer om oss.

Blue Army

blue-army-logo.fwBlue army är en ungdomssupporterklubb för kvinnliga basketspelare i norra Stockholm. Målet är att skapa en mötesplats för ungdomar främst i Tensta och Rinkeby i Stockholm där medlemmarna tillsammans kan ha underhållande aktiviteter inom ett gemensamt intresse.


 Toddyspexarna Lund

TOD-lund-logo.fwToddyspexarna är en av Lunds äldsta spexföreningar, dvs en teaterförening. År 1895 sattes det första spexet upp, och sedan dess har många spex och ett fåtal revyer satts upp i Toddyspexets namn.

Idag består föreningen av över hundra medlemmar uppdelade i totalt 12 utskott. De spenderar en stor del av mars månad med att arbeta mot ett gemensamt mål – att sätta upp ett spex som slår södra Sverige med häpnad.

Dessutom passar de på att ha en riktigt kul och göttig spexmånad. Sedan 1979 har man även en återuppsättning varje höst med turné till anrika Ystads Stadsteater.

Läs mer om oss.


Lundapsykologerna

LP-logo.fwLundapsykologerna är en ideell förening som samlar över 400 studenter på psykologprogrammet vid Lunds universitet. Föreningen arbetar för att medlemmarnas tid i Lund ska bli så innehållsrik, spännande, intressant och rolig som möjligt.

Föreningen bedriver utbildningskomplettering genom att arrangera föreläsningar, evenemang samt bistå med ytor för kontakter med arbetslivet. Många namnkunniga yrkesverksamma från olika sektorer inom psykologins fält har föreläst hos oss.

Föreningen bedriver också utbildningsbevakning genom inflytande på såväl ledningsgruppsnivå som institutionsstyrelsenivå och har ett gott samarbete med institutionen, kåren och Psykologförbundet. Slutligen anordnar föreningen studiesociala aktiviteter, med julfester, sittningar och vårterminens Psykologbal som kronan på verket.

Läs mer om oss.


 Lundaekonomerna

Föreningens syfte är att vara en mötesplats för Lunds universitets ekonomistudenter.

Läs mer om oss.


LIPS

lipslogo

LIPS är en partipolitiskt och religiöst obunden förening för psykologstudenter vid Linnéuniversitetet. Vi sysslar med att göra tillvaron välkomnande, skapa gemenskap och utbildande för våra psykologstudenter.

Läs mer om oss.


Örebro Studentkår

obsÖrebro studentkår är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som
företräder alla Örebro universitets studenter och doktorander i syfte att stärka den utbildning som ges samt göra studietiden bättre.

Läs mer om oss.

 


fessadf3Psykolog Student Sverige

Psykologstudent Sverige – eller PS kort och gott – är en oberoende förening som organiseras av och för Sveriges psykologstudenter och PTP-psykologer. 

Psykologstudent Sverige för samman studenter från olika lärosäten och erbjuder kontaktytor mellan studenter, föreningar och yrkesverksamma psykologer. Årligen arrangerar de Sveriges i särklass största händelse för psykologstudenter: PS-kongressen. Dessutom är de fönstret mot Europeiska psykologstudentföreningar.

Läs mer om oss.


Vakami

Vakami (f.d Joint Gaming) är en Hamstad baserad förening som arbetar med att skapa aktiviteter och events för medlemmarna i Hallands län. Fokus ligger på olika kulturutövande inom spel och hobbyverksamheter. De arbetar tätt med ABF i Halland och delar lokal där de kan utföra aktiviteter tillsammans, och ger möjlighet att utbilda människor i alla åldrar inom spel och dess utveckling.


Blekingska nationen Lund

Glädje, Gemenskap och Musik är våra ledord. Blekingska är en av Lunds mindre nationer, vilket gör det lätt för dig som ny student att komma in i gemenskapen. Blekingska är nationen där vi i mer än tjugo år erbjudit en livescen där många i dag stora band spelat.

Vill du engagera dig finns något för alla, vare sig du gillar att idrotta, sjunga, skriva, baka eller laga mat. Att vara en del av blekingska ger förutom nya vänner och fina minnen en otrolig erfarenhet för livet.

Läs mer om oss.


Psykrådet vid Göteborgs Universitet

Mer information kommer inom kort.


Juridiska Föreningen Lund

Juridiska Föreningen (JF) är juriststudenterna vid Juridiska fakulteten i Lunds studentkår. Som studentkår värnar vi dina intressen under studietiden framförallt på tre olika sätt: vi bevakar juristutbildningen, för att säkerställa att den håller hög standard och ständigt blir bättre, vi ger dig tillfälle att möta och knyta kontakter med potentiella arbetsgivare och inspirerande förebilder, och vi ger dig chansen att delta på massor av sociala tillställningar såsom sportevenemang, fester, middagar och mycket, mycket mer.

Läs mer om oss.


Västgöta Nation Lund

I vår gemenskap på nationen finns något för alla studenter – både som deltagare och som engagerad. Mat och restauranger med spännande menyer och hög kvalité. Barer, nattklubbar och after-school. Nationen grundades redan år 1669, och sedan dess har vi erbjudit ett sammanhang för Lunds Universitets studenter.

Våra värdeord och värderingar är “trygghet, gemenskap, kreativitet”, vilka vi hela tiden strävar efter att uppfylla. Välkommen till Västgöta Nation, ert hem hemifrån.

Läs mer om oss.


Sydskånska Nationen Lund

Sydskånska Nationen is that little big nation, a place where you recognise everyone and everyone recognises you.

We’ve grown quite a bit in the past years and we are now one of the largest nations in Lund, in terms of the amount of members. We’re very happy to say many of these members are also active in organizing and arranging the activites and sections related to the nation and are a part of the community that we value so highly.

Läs mer om oss.


SKBT Lund

Studentföreningen för kognitiva och beteendeinriktade terapiers (SKBT:s) möten är öppen för alla psykologstudenter vid Lunds universitet som har intresse för eller tycker att KBT är av relevans för psykologprofessionen.

Några förkunskaper är inte nödvändiga och engagemang är helt frivilligt. Föreningen avser att vara ett öppet forum för frågor och tankar angående KBT samt verka för att stärka dessa terapiers plats inom psykologutbildningen.

Läs mer om oss.


Östgöta Nation Lund

Östgöta Nation är den första av studentnationerna i Lund. Vi är en samlingsplats för studenter utanför föreläsningssalarna och bidrar med en plats där alla är välkomna.

Om du vill engagera dig har vi utskott som inkluderar allt från luncher, bak, idrott och kulturutskott. Som den första nationen i Lund har vi många traditioner som sträcker sig långt bak i tiden vilket man som medlem får ta del av. Östgöta Nation är en samlingsplats och bidrar med en gemenskap, och vänner, som du kommer komma ihåg långt efter studietiden är över

Läs mer om oss.


SSGI

SSGI är en studentkår för fysioterapeutstudenter vid Lunds universitet.

Vår studentförening arbetar både med studiebevakning och studiesociala aktiviteter och anordnar varje termin alltifrån intressanta föreläsningar till idrottsevenemang och fester. Vi tror att en stark gemenskap gör studietiden både lättare och roligare!

Läs mer om oss.


Hallands Nation Lund

Hallands Nation har till syfte att vara en mötesplats för studenter vid Lunds Universitet. Nationen ska getillgång till en bred social verksamhet som förhöjer helhetsupplevelsen vid sidan av studierna. Här får du nya erfarenheter och vänner för livet.

Läs mer om oss.

Juridiska föreningen vid Umeå Universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet | LinkedIn

Juridiska föreningen vid Umeå universitet (JF) är en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening för studenter som läser vid juristprogrammet eller andra fristående juridiska kurser vid Umeå universitet. JF har till ändamål att tillvarata och främja medlemmarnas intressen, verka för kontakt mellan studenter och näringslivet samt skapa en positiv studiemiljö för föreningens medlemmar.

EHVS – Ekonomihögskolans studentkår

EHVS

EHVS står för Ekonomihögskolans i Växjö studentförening och är en partipolitiskt obunden studentorganisation. EHVS bildades 1994 genom en sammanslagning av tre mindre ekonomföreningar och har verkat i sin nuvarande anda sedan dess. Tradition är ett ord som genomsyrar föreningen EHVS och många av våra evenemang har sina
rötter från 1980-talet då de olika föreningarna startades upp.

Gymnastik- och idrottshögskolans studentkår

Gymnastik och Idrottshögskolans IF - Akademisk idrott - IdrottOnline Klubb

Gymnastik- och idrottshögskolan vid Stockholms Stadion är Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa.

Här utbildas lärare i idrott och hälsa, tränare, sport managers, idrottsvetare och hälsopedagoger.

Handelshögskolans Studentkår i Stockholm

Student Association at the Stockholm School of Economics - Wikipedia

Studentkåren vid Handelshögskolan i Stockholm (SASSE) startades 1909, samma år som högskolan grundades och de första 110 studenterna skrevs in. 

Handelshögskola med primärt privat finansiering, som förädlar talang för ledande befattningar inom privat och offentlig sektor. Cirka 2 000 studenter är inskrivna vid våra utbildningsprogram på kandidat- och masternivå.

Uppsalaekonomerna

VERKSAMHETSPLAN

Föreningen Uppsalaekonomerna är en ideell studentförening och studentkår för ekonomstudenter vid Uppsala universitet. Idag har föreningen över 2000 medlemmar varav cirka 350 är aktiva inom olika projekt och aktiviteter.

Detta gör föreningen till en av Uppsalas största studentföreningar och en av Sveriges största ekonomföreningar.

Handelshögskolans i Göteborg Studentkår

The Student Union of the School of Business, Economics and Law

HHGS är studentkåren vid Handelshögskolan. Vi lever efter den trosbekännelse som tillsammans formar vi vår framtid. Att vara studentkår betyder att det vi gör regleras av svensk lag, nämligen att övervaka skolans utbildning för alla dess elever – såväl medlemmar som icke-medlemmar

Föreningen för Utvecklingsfrågor i Jönköping

Föreningen För Utvecklingsfrågor - Jönköpings Studentkår

Vi är Föreningen För Utvecklingsfrågor (FUF), en studentförening med fokus på att engagera studenter i den globala utvecklingsdebatten.

Sahlgrenka akademins Studentkår

UTLYSNING AV VAL... - SAKS Sahlgrenska akademins Studentkår | Facebook

Sahlgrenska akademins Studentkår är studentkåren för alla som studerar på Sahlgrenska Akademin, vid Göteborgs Universitet. SAKS drivs av studenter, för studenter.

Det är vårt uppdrag att förbättra din studietid genom att bevaka din utbildning och arrangera studiesociala aktiviteter som du kan ta del av. 

Medicinska Föreningen vid Linköpings Universitet

Om sidan | Medicinare.nu

Medicinska Föreningen i Linköping (MF) är en frivillig förening öppen för studerande inom läkarutbildningen vid Medicinska fakulteten, Linköping.

Föreningen stammar ursprungligen från LMSK, Linköpings Medicinska Studentkår, som 1995 upplöstes då den nya fakultetsgemensamma studentkåren Consensus bildades.

Jönköpings Studentkår

Bildarkiv - Jönköpings Studentkår

I dagsläget är det cirka 8 500 studenter som tillsammans bildar föreningen Jönköpings Studentkår, ett gigantiskt fackförbund för studenter.

Malmö Nation

Malmö Nation | LinkedIn

Nationen är en sammanslutning av studenter som studerar vid Lunds Universitet.

Vi tillhandahåller möjligheter för studenten att mötas, vila och vidareutvecklas vi sidan om studierna.

Malmö Nation bildades 1890 och vi har sedan dess varit en Nation med traditionerna i behåll.

Helsingkrona nation

Helsingkrona Nation

Helsingkrona Nation vid Lunds universitet är en studiesocial organisation som har till syfte att verka för goda förhållanden mellan studenter under deras tid i Lund.

Unga Svenska Digitala Kreatörer

Mer information kommer

Södermanlands-Nerikes nation

Södermanlands-Nerikes nation (förkortat Snerikes) är en av studentnation vid Uppsala universitet.

Nationen är en sammanslutning av studerande vid Uppsala universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet eller Johannelunds teologiska institut som har en anknytning till Södermanland eller Närke.

Kalmar Nation

Kalmar nation, Lund – Wikipedia

Kalmar Nation är en ideell studentorganisation som sörjer för Lunds universitets välbefinnande och försäkrar att studenterna har en plats att tillhöra, ha kul och umgås.

Kristianstad Nation

Kristianstads Nation (@Kristianstads) | Twitter

Kristianstads Nation skapades 1890, då den växande skånska nationen (Skånska nationen) var tvungen att dela upp i 5 mindre nationer.

Numera spelar det ingen roll var du kommer ifrån när du väljer vilken nation du vill gå med – vem som går med i Kristianstads Nation tillhör samma familj! I flera decennier har vårt samhälle delat upplevelser, skapat minnen och välkomnat nya medlemmar som har skrivit hela nationens historia.

HITECH

Vid JTH vill vi att studenterna ska vara med att påverka. Därför har vi också vår egen studerandeförening, HI TECH, som arbetar för en god studiesocial miljö, såväl under skoltiden som på fritiden. Detta inkluderar frågor som gäller din vardag som student, i allt ifrån inspark, sittningar, resor, arbetsmarknadsdagar och andra tillställningar.

Föreningen verkar dessutom för ett utökat samarbete med företag och organisationer där studenterna får möjlighet att knyta företagskontakter. Vill du vara med att påverka ur ett studentperspektiv, är det här du ska vara med.