NASTA EVENT

  • 00 D
  • 00 H
  • 00 M
  • 00 S

Nyheter

Örebro studentkår mot psykisk ohälsa

Categories: Föreläsning,Förening,Örebro studentkår

Örebro studentkår har startat en kampanj med syftet att uppmärksamma, synliggöra, avstigmatisera samt skapa förutsättningar för att förebygga psykisk ohälsa. Kampanjen ska även ge studenter information om var det går att vända sig för stöd och hjälp på (och utanför) Örebro universitets tre campus: campus Almby, campus USÖ samt campus Grythyttan.

Ambitionen med denna kampanj handlar om att kunna avstigmatisera psykisk ohälsa men även att uppmärksamma den situation som studenter befinner sig i – relaterad till höga krav, stor press och ambitioner av att klara av studier, arbete och allt annat som vad livet innebär. Vi tror att dessa tre element i vår kampanj skulle bidra oerhört mycket för genomslaget.

I det program som planeras för kampanjen har projektgruppen bland annat en önskan om att sända en livepodd med Ida Höckerstrand och Sofie Hallberg från Ångestpodden. Syftet är att lyfta fram psykisk ohälsa, stress och ångest. Stress och ångest i olika former är enligt statistik en av de vanligaste orsakerna till att studenter söker hjälp och samtalsstöd hos studenthälsan.

Kampanjen har blivit godkänd för projektstöd via SESUS.

Author: SESUS

Jag är nyhetsskrivaren för SESUS och från mig kommer evenemang och nyheter dyka upp som rapporterar om vad våra anslutna föreningar har för sig.