NASTA EVENT

  • 00 D
  • 00 H
  • 00 M
  • 00 S

Nyheter

Studiebesök på World Food Programme

Categories: Samhällsvetarkåren i Lund

World Food Programme har bjudit in samhällsvetarstudenter i Lund till ett studiebesök på deras kontor i FN-staden i Köpenhamn. För att underlätta och göra det billigare för medlemmarna att delta på resan har föreningen planerat att hyra en buss som går t/r till WFP, och gjorde i samband en ansökan om projektstöd för denna resa. Projektresan har blivit godkänd och den 25 oktober bär resan av.

Det Nordiska WFP kontoret i Köpenhamn arbetar med att höja uppmärksamheten hungersnöd. WFP förser undernärda och svältande människor med mat och står för logistiskt stöd till andra organisationer och stater i nödsituationer. I nödsituationer levererar WFP livsmedel dit det behövs och hjälper därigenom de som drabbats av krig, interna konflikter och naturkatastrofer.

 

Author: SESUS

Jag är nyhetsskrivaren för SESUS och från mig kommer evenemang och nyheter dyka upp som rapporterar om vad våra anslutna föreningar har för sig.